Liten meze

Vinbladsdolmar, hummus, pitabröd och oliver serveras som en meze i litet format. Godaste pitabrödet finns i orientaliska butiker.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 burk kikärter
  • 4 msk sesampasta - tahini
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk citron - pressad
  • 3 vitlöksklyftor - pressade
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 3 msk vatten

Ovanpå

  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 1 oliv

Servering

  • 50 vinbladsdolmar - risfyllda, Palirria
  • 1 citron - till garnering
  • 16 pitabröd
  • 1 msk oliver - svarta och gröna

Gör så här

  1.  Sila av och mixa kikärterna.

  2. Tillsätt tahini, olja, citron, vitlök och kryddor, kör till slät puré som ev späds med vatten.

  3. Lägg upp i en skål. Ringla över olja, pudra på paprikapulver och lägg en oliv i mitten.

  4. Lägg upp oliver och vinbladsdolmar med citronklyftor.

  5. Värm pitabröden inför serveringen och dela dem i fyra delar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!