00000

Vinbladsdolmar, hummus, pitabröd och oliver serveras som en meze i litet format. Godaste pitabrödet finns i orientaliska butiker.

För 50 person(er)

Ingredienser

2 burk kikärter
4 msk sesampasta, tahini
1 dl olivolja
2 msk citron, pressad
3 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk salt
1 tsk spiskummin
1 krm cayennepeppar
3 msk vatten

Ovanpå:

0,5 tsk paprikapulver
1 oliv

Servering:

50 vinbladsdolmar, risfyllda, Palirria
1 citron, till garnering
16 pitabröd
1 msk oliver, svarta och gröna

Liten meze – gör så här:

  1.  Sila av och mixa kikärterna.
  2. Tillsätt tahini, olja, citron, vitlök och kryddor, kör till slät puré som ev späds med vatten.
  3. Lägg upp i en skål. Ringla över olja, pudra på paprikapulver och lägg en oliv i mitten.
  4. Lägg upp oliver och vinbladsdolmar med citronklyftor.
  5. Värm pitabröden inför serveringen och dela dem i fyra delar.