44444

Liten kola- och jordnötsspaj med vispad grädde och friska vinbär är en lyxdessert. Pajskalen hittar du av märket Lazaridis.

För 4 personer:

Ingredienser

0,75 dl vispgrädde
0,75 dl strösocker
0,75 dl sirap, ljus
75 g smör
4 pajskal, färdiga små, gärna av filodeg
0,5 dl jordnötter, salted caramel

Tillbehör:

2 dl vispgrädde
125 g bär, t ex röda vinbär

10 minuter + tid i kyl

Liten kola- och jordnötsspaj med vispad grädde – gör så här:

  1. Häll grädde, socker och sirap i en kastrull och koka 8–10 min, gör gärna ett kulprov. Ta av kastrullen från värmen när smeten börjar stelna och du kan rulla en kula. Rör i smöret.
  2. Häll smeten i formarna. Strö över nötter och ställ in i kylen för att stelna, ca 40 min.
  3. Servera pajerna med vispad grädde och vinbär.
Fler recept med: Fredagsmat