Liten kola- och jordnötsspaj med vispad grädde

Liten kola- och jordnötsspaj med vispad grädde och friska vinbär är en lyxdessert. Pajskalen hittar du av märket Lazaridis.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 0,75 dl vispgrädde
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,75 dl sirap - ljus
  • 75 g smör
  • 4 pajskal - färdiga små, gärna av filodeg
  • 0,5 dl jordnötter - salted caramel

Tillbehör

  • 2 dl vispgrädde
  • 125 g bär - t ex röda vinbär

Gör så här

  1. Häll grädde, socker och sirap i en kastrull och koka 8–10 min, gör gärna ett kulprov. Ta av kastrullen från värmen när smeten börjar stelna och du kan rulla en kula. Rör i smöret.

  2. Häll smeten i formarna. Strö över nötter och ställ in i kylen för att stelna, ca 40 min.

  3. Servera pajerna med vispad grädde och vinbär.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!