Liten endiveentré

00000

Endive på rostat bröd i gott sällskap med parmaskinka, getost, honung och solrosfrön är en liten men matig rätt.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 endiver, små
1-2 msk smör, eller olivolja
2 msk honung
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald
4 lantbröd, i skivor, eller fullkornsbaguette
4 parmaskinka, tunna skivor, kan uteslutas
80 g getost, i bit
2 msk vatten, eventuellt

Garnering:

2 msk solrosfrön, rostade
1 tsk timjanblad, färska

Liten endiveentré – gör så här:

  1. Skär bort roten på endiven. Dela dem i skivor längs med. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i endiverna. Ringla över honungen, salta, peppra och stek endiven ca 2 min på varje sida.
  2. Rosta brödet under tiden. Ta upp endiven och lägg den på brödskivorna. Lägg på skinkan.
  3. Låt osten smälta i stekpannan på svag värme under omrörning i honungssåsen, tillsätt eventuellt vatten.
  4. Skeda ost- och honungssåsen över endiverna. Garnera med solrosfrön och timjan.