00000

Liten citronkladdkaka med frasiga hallon och pistasch garneras med frystorkade hallon som finns i välsorterade matbutiker, ibland även i lösvikt.

För 4 personer:

Ingredienser

0,5 citron
75 g smör
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 ägg

Tillbehör:

2 dl vispgrädde
1 dl hallon, frystorkade eller 250 g färska
1 msk pistaschnötter, naturella

5 minuter + 10 minuter i ugn

Liten citronkladdkaka med frasiga hallon och pistasch – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ut 2 msk saft. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör i övriga ingredienser.
  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Häll smeten i formen.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. Ta ut och låt kallna i kyl. Vispa grädden fluffig och bred över kakan. Strö över hallon och nötter.
Fler recept med: Bakning, Fredagsmat, Kladdkaka