55555

En snabbgjord tomatröra som serveras med baguette och parmaskinka bjuder vi som förrätt.

För 4 personer:

Ingredienser

250 g kvisttomater
4 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald
1 Baguette
100 g parmaskinka, gärna Ruliano

5 minuter

Liten antipasto – gör så här:

  1. Halvera och kärna ur tomaterna. Grovriv dem (köttsidan inåt) på rivjärn. Släng skalet.
  2. Häll av tomatjuicen och lägg tomatköttet i mitten på ett fat. Ringla olja runt om, strö över flingsalt och peppar.
  3. Skiva brödet och servera med parmaskinka.
    antipasto-tomat-skinka-olja

    Foto: Anna Kern

Tips!

  • Låt tomaterna ligga i rumstemperatur så smakar de mycket mer.
  • Det är viktigt att använda en olivolja av bra kvalitet.
Fler recept med: Förrätter, Fredagsmat, Italienskt