Lisens smulpaj med äpplen

Lisen använder en urkärnare men det går att göra med en kniv också.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • 0,5 dl farinsocker
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 100 g smör
  • 1 msk farinsocker
  • 2 dl havregryn
  • 2,5 dl vetemjöl

Tillbehör

  • vaniljvisp - vispgrädde eller glass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela äpplena och skär bort kärnhusen.

  2. Skala halvorna och skär dem i klyftor. Lägg klyftorna i en bunke och blanda dem med farinsocker och kanel.

  3. Stöt kardemummakärnorna i mortel om du inte har redan malda kärnor. Blanda ner dem i bunken med äppelklyftor.

  4. Skiva ner smör i en annan bunke. Häll ner farinsocker, havregryn och mjöl. Nyp ihop med fingrarna till en smulig deg.

  5. Sprid ut ungefär 2/3 av smuldeg i botten på formen. Fördela alla äppelklyftorna ovanpå och överst det sista av smuldegen. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter.

  6. Servera pajen lite ljummen med vaniljvisp, vispad grädde eller vaniljglass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!