Lisens smulpaj med äpplen

Lisens smulpaj med äpplen

1. Sätt ugnen på 200°. Dela äpplena och skär bort
kärnhusen. Lisen använder en urkärnare men det går att göra med en kniv också.
2. Skala halvorna och skär dem i klyftor. Lägg klyftorna
i en bunke och blanda dem med farinsocker och kanel.
3. Stöt kardemummakärnorna i mortel om du inte
har redan malda kärnor. Blanda ner dem i bunken med
äppelklyftor.
4. Skiva ner smör i en annan bunke. Häll ner farinsocker, havregryn och mjöl. Nyp ihop med fingrarna till en smulig deg.
5. Sprid ut ungefär 2/3 av smuldeg i botten på formen.
Fördela alla äppelklyftorna ovanpå och överst det sista
av smuldegen. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter.
6. Servera pajen lite ljummen med vaniljvisp, vispad
grädde eller vaniljglass.

Recept från