00000

Soppa är perfekt i lunchlådan - lätt att både värma och äta. Servera tillsammmans med ost- och valnötsröra, lika gott på brödet som att klicka i soppan!  

För 4 personer

Ingredienser

150 g rökt kalkon
2 vitlöksklyftor
2 purjolökar
4 morötter
1 msk olja
2 msk tomatpuré
1 tsk timjan
2 dl röda linser
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar

Tillbehör

2 dl rucola, hackad
1 ost- och valnötsröra
bröd

Linssoppa med rökt kalkon

 

1. Skär kalkonköttet i små tärningar. Skala och hacka vitlöken. Strimla purjolöken. Skala och skär morötterna i små bitar.
2. Fräs kalkon och grönsaker i oljan i en kastrull.
3. Rör i tomatpuré, timjan och linser.
4. Häll på vatten och smula i buljongtärningar. Låt soppan koka ca 10 minuter. Servera med rucolasallad, och ost- och valnötsröra (se separat recept i receptdatabasen) och bröd.

Fler recept med: Ärter och bönor, Övrigt, Soppa, Vilt