Linssoppa med kokosströssel

Recept på linssoppa med kokosströssel. Kokosmjölk samlar ihop kryddorna och gör smaken rund och krämig.

Ingredienser

  • 2 dl gröna linser - eller bruna
  • 1 gul lök - stor, eller röd
  • 2 tsk curry
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk kokosmjölk - (400 g)
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 1 msk lime - pressad
  • 1 dl kokos - riven
  • 0,5 kruka koriander
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 30 g bröd - per person

Gör så här

  1. Skölj linserna. Skala och hacka löken. Fräs hälften av löken i 1 msk olja i en gryta.  Tillsätt curry och tomatpuré och fräs på låg värme ca 1 minut.

  2. Häll i linser och 5 dl vatten. Sjud under lock ca 20 min.

  3. Häll kokosmjölken i grytan och lägg i buljongtärningarna. Koka upp. Tillsätt limesaften. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Strössel: Bryn den sparade löken i 1 msk olja. Sänk värmen och blanda ner löken i kokosen. Rosta ca 1 minut. Häll upp i skål och blanda med hackad koriander. Strö strössel i soppan och servera med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!