Linssoppa med kokos

Recept på linssoppa med kokos. Den lena linssoppan blir thailändsk med fisksås, lime och koriander.
Allt om Mat

Linssoppa med kokos

  • 2 morötter
  • 1 rödlök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 0,5 purjolök
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1,5 msk ingefära - riven, färsk
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk koriander - mald
  • 1 tsk fänkål - mald
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 burk kokosmjölk - (400 ml)
  • 1 l vatten
  • 1 dl röda linser
  • 1,5 msk fisksås
  • 2 msk lime - pressad
  • 1 dl koriander - färsk, eller thaibasilika

Gör så här

  1. Skala och riv morötterna på rivjärnets grova sida. Skala och skiva rödlök och vitlök tunt. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och finhacka chilin.

  2. Fräs morötter, lök, vitlök, purjo, chili och ingefära i olja i en gryta 2–3 min.

  3. Blanda i kryddorna och buljongtärningar och späd med kokosmjölk och vatten. Koka upp och lägg i linserna. Koka under lock tills linserna är mjuka, 8–10 min.

  4. Smaksätt med fisksås och limesaft. Blanda i koriander eller thaibasilika vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!