Mättande linssallad med salladslök och västerbottensost. Koka inte linserna för länge, röda linser blir lite mosiga om de är överkokta.

För 8 personer på buffé:

Ingredienser

2,5 dl röda linser torkade
10 salladslökar
150 g västerbottensost
0,5 dl olivolja
3 msk äppelcidervinäger
2 krm salt
60 g salladsblad små

20 minuter

Linssallad med salladslök och västerbottensost – gör så här:

  1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och låt rinna av ordentligt.
  2. Ansa och skär salladslöken i 1–2 cm långa bitar. Skär osten i ca 1 cm stora tärningar.
  3. Blanda linser, salladslök och ost med oljan och vinäger. Krydda med salt. Lägg linssalladen på ett fat och strö över salladsbladen.

    Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma! 
    bonniers_vegetariska_kokbok

    Köp den här – extrapris för prenumeranter!