Linssallad med räkor, fetaröra och syltad rödlök

Perfekt i lunchlådan! Om man har ont om tid kan man köpa färdigkokta linser på burk.
Tove Nilsson

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 3 dl svarta belugalinser
  • 125 g haricots verts - frysta
  • 4 ägg
  • 0,33 blomkålshuvud - (ca 200 g buketter)
  • 2 rödlökar
  • 2 tsk strösocker
  • 0,5 pkt fetaost - (á 150 g)
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 påse bladspenat - färsk (80 g)
  • 1 burk räkor i lag - skalade (320 g)
  • vinsvinäger - vit- eller röd
  • olivolja
  • 4 citronklyftor
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och slanta morötterna. Koka linserna på låg värme i rikligt med lättsaltat vatten ca 20 min. Tillsätt morötter och haricots verts när det återstår 5 min av koktiden. Häll av i sil och skölj med kallt vatten. Låt rinna av.

  2. Koka äggen (sätt timern på 6 min efter att vattnet börjat koka). Dela blomkålen i små buketter.

  3. Skala och strimla löken tunt. Blanda med socker och 1 msk vinäger. Låt stå minst 5 min.

  4. Smula fetaosten och blanda den med yoghurt. Krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.

  5. Blanda linser, morot, haricots verts och blomkål med 2 msk olivolja, 2 msk vinäger, 
1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Vänd in spenaten strax före servering.

  6. Servera salladen toppad med räkor, ägg, fetaröra och syrad lök. Servera med en citronklyfta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!