Linssallad med räkor fetaost och syltad rödlök

Linssallad med en röra på fetaost och yoghurt tillsammans med syltad rödlök.

30 min

Linssallad med räkor fetaost och syltad rödlök

 

1. Skala och slanta morötterna. Koka linserna på låg värme i rikligt med lättsaltat vatten ca 20 min. Tillsätt morötter och haricots verts när det återstår 5 min av koktiden. Häll av i sil och skölj med kallt vatten. Låt rinna av.
2. Koka äggen (sätt timern på 6 min efter att vattnet börjat koka). Dela blomkålen i små buketter.
3. Skala och strimla löken tunt. Blanda med socker och 1 msk vinäger. Låt stå minst 5 min.
4. Smula fetaosten och blanda den med yoghurt. Krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
5. Blanda linser, morot, haricots verts och blomkål med 2 msk olivolja, 2 msk vinäger, 
1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Vänd in spenaten strax före servering.
6. Servera salladen toppad med räkor, ägg, fetaröra och syrad lök. Servera med en citronklyfta.

Recept från /LagaLätt