00000

Numera kan man köpa kokta linser på burk. Gott i salladen när man grillar. Såsen är smaksatt med det italienska kryddströsslet gremolata.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g entrecôte, biff eller karré, i skivor
1 msk grillolja

Linssallad:

400 g kokta linser, i burk
2 avokador
4 tomater
4 dl sallad, i bitar
1 msk balsamvinäger
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gremolatasås:

2 dl matlagningsyoghurt
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk citronskal, rivet
0,5 dl persilja, hackad
0,5 tsk salt

Linssallad

1. Pensla köttet med grilloljan.
2. Spola linserna i kallt vatten och låt dem rinna av. Dela, kärna ur och skala avokadofrukterna. Skär dem och tomaterna i bitar.
3. Blanda linser, grönsaker och balsamvinäger. Smaksätt med salt och peppar.
4. Rör ihop gremolatasåsen.
5. Grilla nötköttet 2-3 minuter, karré 3-4 minuter på varje sida.