Linsragu

Linserna kan kokas direkt men om de blötläggs i 2-3 timmar före kokning går de inte sönder lika lätt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 dl gröna linser
  • 1 lagerblad
  • 1 röd spansk peppar
  • 2 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 75 g rotselleri
  • 1 liten gul lök
  • 0,5 purjolök - 10 cm av nedre delen
  • 1 msk smör
  • 0,75 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skölj linserna väl och koka upp dem med lagerbladet i 8 dl lättsaltat vatten i en gryta, ca 15 min. Kärna ur chilin. Skala och tärna morot, vitlök och selleri fint.

  2. Skala och finhacka löken, tärna purjolöken. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs löken mjuk tillsammans med de tärnade grönsakerna utan att de tar färg, ca 5 min.

  3. Låt linserna rinna av i en sil.

  4. Blanda med lök och grönsaksfräset strax före servering. Smaka av med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!