Linspytt med kassler och spenat

Visst, en hederlig pyttipanna kan vara fantastiskt gott. Men jag byter gärna ut potatisen mot linser och spenat. Gott, nyttigt och snabbt. Servera gärna med bröd.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g kassler
  • 1 purjolök - stor
  • 300 g babyspenat - färsk
  • 3 burkar linser - (à 400 g)
  • 1 msk smör
  • 0,5 dl kapris
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 4 ägg - hårdkokta eller stekta
  • inlagda rödbetor

Gör så här

  1. Skär kasslern i små bitar. Skölj och strimla purjolöken. Skölj och torka spenaten. Skölj linserna i kallt vatten och låt rinna av väl.

  2. Fräs kassler och purjolök i  smör i en stor stekpanna.

  3. Sänk värmen. Blanda i linser och kapris och låt fräsa med ca 1 minut.

  4. Vänd ner spenaten. Den kommer nog nästan att trilla ur pannan, men sjunker ihop på ca 1 minut. Vänd runt och smaka av med salt och peppar. Servera pytten med hårdkokta eller stekta ägg och inlagda rödbetor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!