Linspytt med kassler och spenat

00000

Visst, en hederlig pyttipanna kan vara fantastiskt gott. Men jag byter gärna ut potatisen mot linser och spenat. Gott, nyttigt och snabbt. Servera gärna med bröd.

För 4 person(er)

Ingredienser

300 g kassler
1 purjolök, stor
300 g babyspenat, färsk
3 burkar linser, (à 400 g)
1 msk smör
0,5 dl kapris
1,5 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Tillbehör:

4 hårdkokta eller stekta ägg
inlagda rödbetor

Linspytt med kassler och spenat

 

1. Skär kasslern i små bitar. Skölj och strimla purjolöken. Skölj och torka spenaten. Skölj linserna i kallt vatten och låt rinna av väl.
2. Fräs kassler och purjolök i  smör i en stor stekpanna.
3. Sänk värmen. Blanda i linser och kapris och låt fräsa med ca 1 minut.
4. Vänd ner spenaten. Den kommer nog nästan att trilla ur pannan, men sjunker ihop på ca 1 minut. Vänd runt och smaka av med salt och peppar. Servera pytten med hårdkokta eller stekta ägg och inlagda rödbetor.