4.54.54.54.54.5

Linsotto är krämigt och gott. Linserna måste vara av den runda sorten och av bra kvalitet så att de inte kokar sönder. Vi använde Urtekrams delikatess-linser.

För 4 personer:

Ingredienser

1 gul lök
1 msk smör
2 dl delikatesslinser
1 paket saffran, (1/2 g)
6 dl vatten
2 msk kycklingfond, konc
50 g parmesanost
1 msk citron, pressad
2 krm salt

Garnering:

timjan

30 minuter

Linsotto – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Fräs i smör i en kastrull tills den är mjuk.
  2. Rör i linser och saffran. Tillsätt vatten, fond och salt och koka sakta 20–25 min, tills linserna mjuknat. Rör då och då.
  3. Riv osten och blanda ner i linserna, spara lite till garnering. Smaksätt med citronsaft och garnera med timjan och parmesan.

ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr. 

Fler recept med: Tillbehör, Vegetariskt