00000

Mustig linsgryta med bacon. Soppgrytan kan kokas i förväg.

För 4 person(er)

Ingredienser

250 g svarta linser
2 tomat
1 gul lök
1 morot liten
8 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 msk tomatpuré
1 lagerblad
0,5 dl olivolja
1 tsk salt

TILLBEHÖR

2 pkt bacon
4 brytbröd

Michailis fakes Linsgryta

1. Lägg linserna i blöt i kallt vatten 1 timme. Skålla, skala, kärna ur och hacka tomaterna. Skala och hacka löken. Skala och skär moroten i cm-tjocka slantar.
2. Häll bort blötläggningsvattnet från linserna. Lägg linser, grönsaker, vatten, buljongtärning, tomatpuré, lagerblad, olivolja och salt i en kastrull.
3. Ge soppan ett uppkok, rör om och låt den sedan sjuda, med locket lätt på glänt, på svag värme 30–45 min, tills linserna är mjuka. Smaka ev av med mer salt. Servera soppgrytan med tärnat, knaperstekt bacon och bröd.