3.33.33.33.33.3

Recept på linsgryta med harissa, russin och mandel. Knaprig mandel passar fint till de mjuka konsistenserna.

För 4 personer

Ingredienser

2 dl röda linser
2 zucchini
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk harissa, chilipasta
1 dl sötmandel, skållad
1/2 dl russin
3 dl couscous
1 grönsaksbuljongtärning
olivolja, salt

Tillbehör

harissa, ev

25 min

Linsgryta med harissa och russin – gör så här:

  1. Skölj linserna i kallt vatten. Ansa och skär zucchinin i stora tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i 2 msk olja i en gryta. Tillsätt zucchini och linser och fräs ytterligare ca 2 min. Häll över 3 dl vatten och tillsätt harissa och 1 tsk salt. Låt koka under lock ca 10 min.
  3. Rosta mandeln i en torr het stekpanna tills den fått fin färg. Blanda mandeln med russinen.
  4. Koka upp 6 dl vatten och 1 tsk salt. Tillsätt couscousen och ta kastrullen åt sidan. Låt stå under lock ca 5 min. Fluffa upp couscousen med en gaffel.
  5. Servera couscousen med linsgrytan och strö över mandel- och russinblandningen. Servera eventuellt med mer harissa.

 

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Mer information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida.

Tack! Din mejladress är nu registrerad.

Oj då, något gick fel! Försök igen senare eller kontakta webbredaktören om problemet kvarstår.