3.63.63.63.63.6

Recept på linsgryta med harissa, russin och mandel. Knaprig mandel passar fint till de mjuka konsistenserna.

För 4 personer

Ingredienser

2 dl röda linser
2 zucchini
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk harissa, chilipasta
1 dl sötmandel, skållad
1/2 dl russin
3 dl couscous
1 grönsaksbuljongtärning
olivolja, salt

Tillbehör

harissa, ev

25 min

Linsgryta med harissa och russin – gör så här:

  1. Skölj linserna i kallt vatten. Ansa och skär zucchinin i stora tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i 2 msk olja i en gryta. Tillsätt zucchini och linser och fräs ytterligare ca 2 min. Häll över 3 dl vatten och tillsätt harissa och 1 tsk salt. Låt koka under lock ca 10 min.
  3. Rosta mandeln i en torr het stekpanna tills den fått fin färg. Blanda mandeln med russinen.
  4. Koka upp 6 dl vatten och 1 tsk salt. Tillsätt couscousen och ta kastrullen åt sidan. Låt stå under lock ca 5 min. Fluffa upp couscousen med en gaffel.
  5. Servera couscousen med linsgrytan och strö över mandel- och russinblandningen. Servera eventuellt med mer harissa.