Linsgryta med harissa, russin och mandel

Recept på linsgryta med harissa, russin och mandel. Knaprig mandel passar fint till de mjuka konsistenserna.
Recept på linsgryta med harissa, russin och mandel.
Recept på linsgryta med harissa, russin och mandel. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 dl röda linser
  • 2 zucchini
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk harissa - chilipasta
  • 1 dl sötmandel - skållad
  • 0,5 dl russin
  • 3 dl couscous
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • olivolja - salt

Tillbehör

  • harissa - ev

Gör så här

  1. Skölj linserna i kallt vatten. Ansa och skär zucchinin i stora tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Fräs lök och vitlök i 2 msk olja i en gryta. Tillsätt zucchini och linser och fräs ytterligare ca 2 min. Häll över 3 dl vatten och tillsätt harissa och 1 tsk salt. Låt koka under lock ca 10 min.

  3. Rosta mandeln i en torr het stekpanna tills den fått fin färg. Blanda mandeln med russinen.

  4. Koka upp 6 dl vatten och 1 tsk salt. Tillsätt couscousen och ta kastrullen åt sidan. Låt stå under lock ca 5 min. Fluffa upp couscousen med en gaffel.

  5. Servera couscousen med linsgrytan och strö över mandel- och russinblandningen. Servera eventuellt med mer harissa.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!