Linsgryta med chèvre

Linser är en fenomenal bas att använda i olika snabba rätter så som gryta. Den här blir lite lyxig med oliver och chèvre.
Charlotte Jenkinson
Foto: Ulrika Pousette

Linsgryta med chèvre

  • 3 dl röda linser
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka timjan
  • 2 msk olivolja
  • 6 dl vatten
  • 1,5 grönsaksbuljongstärning
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 4 tomater
  • 1 burk oliver - blandade (290 g)
  • 150 g chèvreost

Gör så här

  1. Skölj linserna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka hälften av timjanen.

  2. Fräs löken i olja i en traktörpanna ca 3 min. Blanda i linser och den hackade timjanen. Häll över vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka under lock ca 10 min. Krydda med salt och peppar.

  3. Tärna tomaterna och blanda ner dem och oliverna i linsgrytan. Smula över osten och garnera med den sparade timjanen.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: 

Allt om Mat Vego ❤️

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!