Linsgryta med blomkål och curry

4.24.24.24.24.2

Recept på linsgryta med blomkål och curry. Gör gärna dubbel sats, grytan passar perfekt i matlådan.

För 4 personer:

Ingredienser

1 blomkålshuvud, litet (300 g)
1 gul lök
2 msk smör
1 msk curry
1 krm chiliflakes
1 vitlöksklyfta
3 dl linser, röda
8 dl vatten
1,5 grönsaksbuljongtärning
10 körsbärstomater
0,5 burk kokosmjölk, (à 400 ml)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
2 salladslökar
1 kruka koriander

30 minuter

Linsgryta med blomkål och curry – gör så här:

  1. Bryt blomkålen i buketter. Skala och finhacka löken.
  2. Fräs löken i smör med curry och chiliflakes 2–3 min. Skala och riv ner vitlöken. Fräs den med löken och kryddorna ca 1 minut.
  3. Blanda ner blomkål och linser. Häll över vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt sjuda under lock 10–15 min.
  4. Halvera tomaterna och lägg dem i grytan. Tillsätt kokosmjölken. Koka upp och krydda med salt och peppar.
  5. Ansa och strimla salladslöken och strö över grytan. Toppa med koriander.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️