Linsfylld zucchini med tomat och solrosfrön

Linsfylld zucchini med tomat och solrosfrön är god vardagsvego. De ugnsbakade tomatklyftorna ligger i en god örtsmakande olja som är god att använda i denna rätt.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 zucchini - (à 350 g)
  • 0,5 tsk salt - + 0,5 tsk
  • 1 gul lök
  • 0,5 burk tomat - ugnsbakade (à 280 g), Zeta
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl linser - röda
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 1 msk sambal badjak
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 dl ost - riven

Tillbehör

  • sallad
  • bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Halvera zucchinin på längden och gröp ut fruktköttet. Lägg skalhalvorna i en ugnssäker form och strö över 1/2 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  2. Hacka fruktköttet från zucchinin. Skala och hacka löken. Fräs zucchini och lök i 2 msk av oljan från tomaterna ca 3 min. Tillsätt tomatpuré och linser och häll på 4 dl vatten. Tillsätt buljongtärning, sambal och 1/2 tsk salt. Låt puttra under lock ca 10 min. Blanda i tomatklyftor och solroskärnor.

  3. Fyll zucchiniskalhalvorna med linsröran och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Servera med sallad och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!