00000

Linsfylld zucchini med tomat och solrosfrön är god vardagsvego. De ugnsbakade tomatklyftorna ligger i en god örtsmakande olja som är god att använda i denna rätt.

För 4 personer:

Ingredienser

2 zucchini, (à 350 g)
0,5+ 0,5 tsk salt
1 gul lök
0,5 burk tomatklyftor, ugnsbakade (à 280 g), Zeta
2 msk tomatpuré
2 dl linser, röda
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk sambal badjak
1 dl solroskärnor
2 dl ost, riven

Tillbehör:

sallad
bröd

20 minuter +25 minuter i ugn

Linsfylld zucchini med tomat och solrosfrön – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Halvera zucchinin på längden och gröp ut fruktköttet. Lägg skalhalvorna i en ugnssäker form och strö över 1/2 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
  2. Hacka fruktköttet från zucchinin. Skala och hacka löken. Fräs zucchini och lök i 2 msk av oljan från tomaterna ca 3 min. Tillsätt tomatpuré och linser och häll på 4 dl vatten. Tillsätt buljongtärning, sambal och 1/2 tsk salt. Låt puttra under lock ca 10 min. Blanda i tomatklyftor och solroskärnor.
  3. Fyll zucchiniskalhalvorna med linsröran och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Servera med sallad och bröd.