55555

Lins- och sparrissallad med dragondressing, omsorgsfullt packad ­portionsvis, är trevligt att få på en picknick.

För 6 personer:

Ingredienser

8 gröna sparrisar
1 dl puylinser, eller svarta linser
1 knippa, rädisor
150 g minimorötter
25 g babyspenat
1 liter sallad, blandad

Grön dragondressing:

25 g babyspenat, (ca 10 blad)
1 msk dragon, hackad
2 dl crème fraiche
1 msk citron, pressad
2 tsk dijonsenap
2 krm salt
0,5 krm vitpeppar, nymald
vatten, ev

20 minuter

Lins- och sparrissallad – gör så här:

  1. Ansa, halvera och förväll sparrisen i lättsaltat vatten ca 4 min. Häll av och skölj dem i kallt vatten.
  2. Koka linserna i lättsaltat vatten under lock ca 15 min. Låt dem rinna av och kallna. Skiva rädisorna. Halvera minimorötterna på längden om de är lite större. Fördela grönsaker, linser och sallad i burkar eller skålar.
  3. Dragondressing: Lägg alla ingredienser till dressingen i en mixerbägare och mixa till en grön kräm. Späd eventuellt med vatten.