Lins- och sparrissallad med dragondressing

Lins- och sparrissallad med dragondressing, omsorgsfullt packad ­portionsvis, är trevligt att få på en picknick.
Charlotte Jenkinson
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 8 gröna sparrisar
  • 1 dl puylinser - eller svarta linser
  • 1 knippa rädisor
  • 150 g minimorötter
  • 25 g babyspenat
  • 1 l sallad - blandad

Grön dragondressing

  • 25 g babyspenat - (ca 10 blad)
  • 1 msk dragon - hackad
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk citron - pressad
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar - nymald
  • vatten - ev

Gör så här

  1. Ansa, halvera och förväll sparrisen i lättsaltat vatten ca 4 min. Häll av och skölj dem i kallt vatten.

  2. Koka linserna i lättsaltat vatten under lock ca 15 min. Låt dem rinna av och kallna. Skiva rädisorna. Halvera minimorötterna på längden om de är lite större. Fördela grönsaker, linser och sallad i burkar eller skålar.

  3. Dragondressing: Lägg alla ingredienser till dressingen i en mixerbägare och mixa till en grön kräm. Späd eventuellt med vatten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!