Lins- och quinoasallad med chutneydressing

Quinoa blandas med röda linser till en matig sallad med avokado och chutneydressing.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 dl quinoa
  • 4 dl vatten
  • 2 dl linser - röda
  • 0,5 tsk salt
  • 2 avokado
  • 1 dl oliver - urkärnade, svarta
  • 1 dl persilja - finhackad

Dressing

  • 4 msk mango chutney
  • 3 msk citron - pressad
  • 3 msk olivolja
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Häll upp quinoan i en sil och skölj ordentligt i kallt vatten. Koka upp 4 dl vatten i en kastrull och sjud quinoan under lock  5 min. Lägg i linserna och låt dem sjuda med under lock ca 10 min. Blanda ner salt. Låt svalna.

  2. Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar. Dela oliverna och hacka persiljan. Blanda med quinoa- och linsblandningen.

  3. Blanda samman alla ingredienser till dressingen och servera den till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!