Linns chai

Kryddig tedryck med lattekänsla!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kanelstång
  • 1 krm kardemumma - mald
  • 3 g ingefära - en bit, torkad
  • 4 kryddnejikor
  • 3 svartpepparkorn
  • 2 dl vatten - varmt
  • 4 dl mjölk - varm

Gör så här

  1. Lägg alla kryddorna i en mortel och krossa dem grovt.

  2. Blanda vatten, mjölk och kryddor i en kastrull och värm till kokpunkten. Stäng av plattan och låt drycken dra tills den blir lagom stark, ca 5 min.

  3. Sila drycken genom en tesil och häll upp i två muggar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!