Linguinepasta med hjärtmusslor och ricotta

Härlig italiensk pasta med hjärtmusslor och smak av vitt vin, smarrig vitlök och persilja  - precis som sig bör i Italien. Som grädde på moset: smula över rikligt med ricottaost.
Allt om Mat
Foto: Piermichele

Linguinepasta med hjärtmusslor och ricotta

  • 320 g linguine
  • 400 g hjärtmusslor
  • 100 g ricotta - färsk
  • 400 g tomater - finkrossade Mutti Polpa
  • 2,5 dl vitt vin - torrt
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 knippe persilja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skölj hjärtmusslorna under rinnande vatten och låt dem rinna av. Värm upp dem tillsammans med olivoljan, vitlöksklyftan och det vita vinet tills de öppnar sig.

  2. Värm finkrossade tomater och lägg i hjärtmusslorna och ta bort vitlöken. Låt koka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.

  3. Häll ned pastan i såsen och sautera alltsammans. Tillsätt ricottan och den hackade persiljan, blanda väl och servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!