Linguine med trattkantareller och rökt kalkon
Lyxig vardagsrätt med massor av stekta trattkantareller. Har du inte turen att ha "trattisar" går det förstås utmärkt med champinjoner.
Ingredienser
- 200 g trattkantareller
- 1 rödlök
- 1 msk smör - + 1 msk smör
- 400 g kalkon - skivad rökt
- 300 g linguine - eller tagliatelle
- 1 påse bladspenat - (80 g)
- 2 dl parmesan - grovriven
- 0,5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar - nymald
Gör så här
-
Ansa svampen. Skala och strimla löken. Stek svamp och lök i 1 msk smör ca 5 min. Strimla kalkonköttet.
-
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt pastan rinna av och blanda med den stekta svampen, kalkon, spenat, och hälften av parmesanosten. Rör i 1 msk smör. Krydda med salt och peppar.
-
Servera pastan och toppa med resten av den rivna osten.
-
Ca 570 kcal per portion, 17 g fett, 43 g protein, 58 g kolhydrater