Linguine med trattkantareller och rökt kalkon

Lyxig vardagsrätt med massor av stekta trattkantareller. Har du inte turen att ha "trattisar" går det förstås utmärkt med champinjoner.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g trattkantareller
  • 1 rödlök
  • 1 msk smör - + 1 msk smör
  • 400 g kalkon - skivad rökt
  • 300 g linguine - eller tagliatelle
  • 1 påse bladspenat - (80 g)
  • 2 dl parmesan - grovriven
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Ansa svampen. Skala och strimla löken. Stek svamp och lök i 1 msk smör ca 5 min. Strimla kalkonköttet.

  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt pastan rinna av och blanda med den stekta svampen, kalkon, spenat,  och hälften av parmesanosten.  Rör i 1 msk smör. Krydda med salt och peppar.

  3. Servera pastan och toppa med resten av den rivna osten.

  4. Ca 570 kcal per portion, 17 g fett, 43 g protein, 58 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!