Linguine med salsiccia

Recept på linguine med salsiccia. En variant på köttfärssås och spagetti där salsicciakorv ger smak av Italien.
Johanna Westman

Ingredienser

  • 400 g linguine
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 fänkålsstånd
  • 1 msk smör - eller olivolja
  • 1 burk körsbärstomater
  • 150 g salsicciakorv
  • 0,5 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 50 g pecorino
  • 1 kruka grönkålsskott

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Skala och skär moroten i tunna skivor. Ansa och finstrimla fänkålen.

  2. Fräs löken i smör eller olja i en stekpannatills den är mjuk och genomskinlig. Tillsätt morot och fänkål och fräs ytterligare ca 2 min.

  3. 3. Skåra korven och gröp ut fyllningen. Lägg den i stekpannan med grönsakerna och stek tills färsen är genomstekt.

  4. Häll över tomaterna och tillsätt sockret Krydda med salt och peppar. Låt såsen sjuda under lock 20–30 min. Riv osten.

  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av och blanda ner den i såsen. Toppa med grönkålsskott och servera med den rivna osten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!