Linguine med salsiccia

00000

Recept på linguine med salsiccia. En variant på köttfärssås och spagetti där salsicciakorv ger smak av Italien.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g linguinepasta
1 gul lök
1 morot
1 fänkålsstånd
1 msk smör eller olivolja
1 burk körsbärstomater
150 g salsicciakorv
0,5 tsk strösocker
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
50 g pecorinoost
1 kruka grönkålsskott

40 minuter

Linguine med salsiccia — gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Skala och skär moroten i tunna skivor. Ansa och finstrimla fänkålen.
  2. Fräs löken i smör eller olja i en stekpanna  tills den är mjuk och genomskinlig. Tillsätt morot och fänkål och fräs ytterligare ca 2 min.
  3. 3. Skåra korven och gröp ut fyllningen. Lägg den i stekpannan med grönsakerna och stek tills färsen är genomstekt.
  4. Häll över tomaterna och tillsätt sockret Krydda med salt och peppar. Låt såsen sjuda under lock 20–30 min. Riv osten.
  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av och blanda ner den i såsen. Toppa med grönkålsskott och servera med den rivna osten.