Linguine med musslor

Linguine är smala pastaband som kan ersättas med tunn spaghetti.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g linguine - färsk
  • 1 kg blåmusslor
  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 bladpersilja - knippor
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl mineralvatten
  • 1 dl vin - torrt vitt
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 citron

Gör så här

  1. Skrapa musslorna under rinnande kallt vatten. Kasta öppna musslor som inte stänger sig när man knackar dem i bänken.

  2. Finhacka schalottenlök, vitlök och bladpersilja. Kärna ur, skär bort de vita innerväggarna och finhacka chilin.

  3. Fräs lök, vitlök och chili i oljan i en gryta 2–3 min.

  4. Tillsätt vatten, vin, salt, peppar och persilja och låt koka upp.

  5. Tillsätt musslorna och sjud ca 5 min under lock. Kasta bort musslor som inte öppnat sig.

  6. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Servera musslorna genast med nykokt pasta, citronklyftor och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!