Linguine är smala pastaband som kan ersättas med tunn spaghetti.

För 4 personer

Ingredienser

500 g linguinepasta färsk
1 kg blåmusslor
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
2 bladpersilja knippor
1 röd chili t ex spansk peppar
0,5 dl olivolja
1 dl mineralvatten
1 dl torrt vin vitt
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 citron

Linguine med musslor – gör så här:

  1. Skrapa musslorna under rinnande kallt vatten. Kasta öppna musslor som inte stänger sig när man knackar dem i bänken.
  2. Finhacka schalottenlök, vitlök och bladpersilja. Kärna ur, skär bort de vita innerväggarna och finhacka chilin.
  3. Fräs lök, vitlök och chili i oljan i en gryta 2–3 min.
  4. Tillsätt vatten, vin, salt, peppar och persilja och låt koka upp.
  5. Tillsätt musslorna och sjud ca 5 min under lock. Kasta bort musslor som inte öppnat sig.
  6. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Servera musslorna genast med nykokt pasta, citronklyftor och bröd.