00000

Med sommarens alla grillrätter i bakfickan är det dags att njuta av den allra godaste pastan med rökt lax och sparris. Snabb och lättlagad vardagsmat när det smakar som allra bäst!

För 4

Ingredienser

Linguine i gräddig sås med lax och sparris

4 port linguine färsk eller torkad
200 g lax kallrökt
1 st sparris 1 knippe grön, färsk
1 dl spenat färsk

Sås

2 dl vispgrädde
3 dl mjölk standard 3%
1,5 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
1 msk maizena

GÖR SÅ HÄR

  1. Ansa sparrisen och förväll den 1 minut i kokande vatten. Lägg åt sidan på hushållspapper för att kallna.
  2. Tillaga pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
  3. Koka upp mjölk, grädde, fond och maizena, smaka av med salt och peppar.
  4. Strimla laxen, skölj spenaten och dela sparrisen i 2 cm långa bitar.
  5. Blanda försiktigt samman allt i en rymlig kastrull.
  6. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite extra fond.
Fler recept med: Fisk, Italienskt, Lax, Övrigt, Pasta