00000

Sött, syrligt och superfrasigt. Marängerna kan bakas flera veckor i förväg och förvaras torrt.

För 8 personer

Ingredienser

Lingonsviss

3 dl vispgrädde
100 g rårörda lingon
1/2 liter vaniljglass

Marängbotten

5 äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk pressad citronsaft

Garnering

1 dl hela lingon

20 min + 3 timmar i ugnen

1. Maräng: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitor, socker och citronsaft till en fast marängsmet. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa runda bottnar i portionsstorlekar på plåtar med bakplåtspapper. Grädda bottnarna mitt i ugnen ca 3 timmar. Låt kallna på galler.

2. Vispa grädden och blanda med rårörda lingon. Fördela glass på marängbottnarna.

3. Klicka över lingongrädde och garnera med hela lingon.