Lingonsorbet

Sorbeten kan frysas direkt men får en smidigare konsistens om den körs i glassmaskin.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 dl vatten - + 2 dl vatten
  • 2 msk vodka
  • 6,5 dl lingon - (ca 400 g)
  • 2,5 dl syltsocker

Gör så här

  1. Kör lingon och 1 dl vatten i matberedare. Passera genom finmaskig trådsil.

  2. Koka ihop 2 dl vatten och socker tills sockret löst sig. Låt sockerlagen svalna.

  3. Blanda lingonpurén och sockerlagen med vodka. Kör i glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant) eller frys in direkt. Förvara sorbeten i frysen till servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!