4.34.34.34.34.3

Recept på lingonrutor i långpanna. Lingonrutorna får vacker färg av lingonsylt och knaprigt täcke av havregryn.

För 20 rutor:

Ingredienser

150 g smör, rumsvarmt
1,5 dl strösocker
4 dl vetemjöl, (240 g)
1 msk bakpulver
1 ägg

Fyllning:

2 dl lingonsylt
50 g smör
1,5 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

20 minuter + 15 minuter i ugn

Lingonrutor – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda smör och socker. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och rör om ordentligt.Rör ner ägget och blanda väl.
  2. Tryck ut smeten i en smord eller bakplåtspappersklädd mindre långpanna, ca 20 x 30 cm. Bred över lingonsylten.
  3. Smält smöret till fyllningen. Blanda havregryn, socker och vaniljsocker. Häll över smöret och blanda väl. Fördela fyllningen jämnt över lingonsylten.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 min. Låt den svalna och skär den sedan i rutor.

Recept Saga Aneng, Hembakat

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar