Lingonmousse i strut

Satsen strutar räcker till fler än 8 personer. De som blir över kan sparas och sedan fyllas med glass, bär och vispad grädde.
Allt om Mat

fyllning

  • 2 dl lingon
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk calvados
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl yoghurt - turkisk

Strutar (12-14 stycken)

  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 äggvita
  • 1,5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Blanda lingonen med socker och calvados i en kastrull. Låt koka ca 2 min så att sockret smälter. Ta kastrullen åt sidan. Bryt chokladen i mindre bitar. Blanda ner chokladen i kastrullen och rör tills den smält.

  2. Vispa grädden med yoghurten. Rör ner lite av yoghurtgrädden i chokladen, vänd sedan i resten. Låt moussen stå kallt minst 6 timmar, gärna över natten.

  3. Sätt ugnen på 200°. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggvitan, rör i mjölet. Bred ut smeten till rundlar, ca 12 cm i diameter, på plåt med bakplåtspapper.

  4. Grädda mitt i ugnen 5-6 min. Ta ut och forma genast kakorna till strutar. Ställ dem i glas att kallna. Om de hinner svalna och hårdna kan plåten sättas in i ugnen igen så att kakorna blir varma och kan formas.

  5. Spritsa lingonmoussen i strutarna precis före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!