Lingonmousse i strut

Satsen strutar räcker till fler än 8 personer. De som blir över kan sparas och sedan fyllas med glass, bär och vispad grädde.

Lingonmousse i strut

1. Blanda lingonen med socker och calvados i en kastrull. Låt koka ca 2 min så att sockret smälter. Ta kastrullen åt sidan. Bryt chokladen i mindre bitar. Blanda ner chokladen i kastrullen och rör tills den smält.
2. Vispa grädden med yoghurten. Rör ner lite av yoghurtgrädden i chokladen, vänd sedan i resten. Låt moussen stå kallt minst 6 timmar, gärna över natten.
3. Sätt ugnen på 200°. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggvitan, rör i mjölet. Bred ut smeten till rundlar, ca 12 cm i diameter, på plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda mitt i ugnen 5-6 min. Ta ut och forma genast kakorna till strutar. Ställ dem i glas att kallna. Om de hinner svalna och hårdna kan plåten sättas in i ugnen igen så att kakorna blir varma och kan formas.
5. Spritsa lingonmoussen i strutarna precis före servering.

Recept från