Recept på lingonkola. Fruktigt sega och goda kolor blir perfekta små presenter inslagna i cellofan eller smörgåspapper.

För 30 kolor

Ingredienser

2 dl lingon frysta
1,5 dl vispgrädde
2,5 dl strösocker
1 msk sirap ljus

Lingonkola – gör så här:

  1. Klä en fyrkantig form, ca 20 x 20 cm, invändigt med bakplåtspapper.
  2. Låt lingonen tina och mixa dem med mixerstav eller i matberedare. Blanda de mixade lingonen med vispgrädde, strösocker och sirap i en vid kastrull.
  3. Låt koka upp och sedan sjuda på medelvärme till 120°, kontrollera med termometer eller häll lite smet i ett glas med kallt vatten. Om du kan rulla en liten kula är kolan färdig. Rör regelbundet. Häll upp i formen och låt stelna.
  4. Klipp kolan i fyrkantiga bitar och förvara i rumstemperatur.

Älskar du också att baka? Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.
 

”Baka

Foto: Ulrika Pousette