4.24.24.24.24.2

Bara att röra ihop och grädda. Lingonkladdkakan går utmärkt att frysa.

För 8 bitar:

Ingredienser

100 g smör
100 g vit choklad
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Topping:

2 dl lingon

Garnering:

florsocker

Tillbehör:

vaniljglass
kolasås

10 minuter + 25 minuter i ugn

Lingonkladdkaka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen. Rör ner chokladen och låt den smälta. Tillsätt resten av ingredienserna till kakan. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. Strö lingon över ytan.
  2. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Kakan är klar när smeten inte dallrar längre i formen och släpper från kanterna. Låt svalna.
  3. Pudra över florsocker. Servera med vaniljglass och kolasås.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar, Kladdkaka