30 min + 30 min i kylen + 20 min i frysen + 15 min i ugnen
Gör så här:
- Arbeta ihop smör, mjöl, strösocker, florsocker och salt i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Linda in degen i plastfolie och lägg den i kylen ca 30 min.
- Maräng: Vispa äggvitorna fluffiga med citronsaften. Tillsätt 2 msk socker och öka hastigheten på vispningen. Strö i 2 msk socker till, lite i taget, och fortsätt att vispa marängsmeten tills den är fast och blank.
- Kavla ut mördegen till en platta, ca 20 x 30 cm, på ett stort ark plastfolie.
- Bred marängsmeten över mördegen och strö över lingonen. Rulla ihop degen. Frys rullen 20–30 min.
- Sätt ugnen på 175°. Ta rullarna ur frysen, en i taget, och skär dem i skivor med en vass kniv. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper.
-
Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakorna kallna på galler.