Lingondricka

Lingondricka – friskt, strävt, lite syrligt och otroligt gott!

40 min

Recept: Lingondricka

  1. Koka lingon och vatten ca 5 min, skumma av några gånger under tiden.
  2. Mosa bären lätt med en slev. Häll upp bärmassan i en silställning och låt självrinna ca 20 min.
  3. Mät upp socker beroende på mängd vätska och häll i kastrullen. Häll tillbaka vätskan. Koka ca 5 min, skumma väl.
  4. Häll upp på väl rengjorda och helst kokta flaskor. Förvara svalt.

ps. Släng inte bort lingonen efter av­koket, koka en gång till. Denna saft blir inte lika kraftig i smaken och innehåller inte lika mycket pektin, därför bör den konsumeras fort.

Eftersaft

  1. Koka restlingonen i ­vattnet ca 5 min. Sila genom silduk.
  2. Häll tillbaka vätskan i kastrullen, tillsätt socker och koka ca 5 min.
  3. Häll upp på väl rengjorda, helst kokta flaskor. Förvara svalt.
  4. Drick denna saft först eftersom den är mindre hållbar.

Recept från