Lingonchutney med rödlök

Recept på lingonchutney med rödlök. Passar utmärkt till ren­skavsgryta och till köttbullar eller revbensspjäll.
Carina Wall

Ingredienser

  • 5 dl lingon - frysta
  • 1 apelsin - liten
  • 1 rödlök
  • 1 msk smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 krm salt
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 2 kryddnejlikor - hela

Gör så här

  1. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Skala och skär rödlöken i tunna skivor.

  2. Fräs löken i smör tillsammans med lingon, apelsinskal, socker och chiliflakes ca 3 min. Krydda med salt. Häll över apelsinsaft och vinäger. Tillsätt kryddnejlikorna.

  3. Låt lingonchutneyn sjuda utan lock tills all vätska är borta.

  4. Kyl ner och häll upp i en glasburk med tätt lock. Förvaras i kylen.

  5. Foto: Ulrika Pousette

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!