3.33.33.33.33.3

Lingon- och rosépepparsill är en härligt kryddig sill som får fin färg av lingon och rosépeppar.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

8 sillfiléer, salta (ca 600 g)

Lag:

2 dl ättiksprit, (12 %)
4 dl strösocker
6 dl vatten
2 rödlökar
1 dl lingon, frysta
10 kryddpepparkorn
12 rosépepparkorn
6 kryddnejlikor, hela
2 lagerblad

30 minuter + 6 timmar + 3 dygn i kyl

Lingon- och rosépepparsill – gör så här:

  1. Skölj sillen i kallt vatten och låt den ligga i rikligt med vatten kallt i kylen, 6–8 timmar. Byt vatten några gånger under tiden.
  2. Lag: Koka upp ättika, socker, och vatten. Låt svalna ca 10 min. Skala och skiva löken. Lägg lök, lingon och kryddor i lagen. Ställ lagen i kylen så att den blir riktigt kall.
  3. Skär sillen i bitar. Lägg dem i en burk och häll över lagen. Sätt lock på burken och låt stå i kylen ca 3 dygn innan den serveras.
Fler recept med: Buffémat, Fisk, Jul, Sill