Lingon- och koladessert med minimaränger

Lingon med yoghurt och kolasås smakar himmelskt gott och de små söta marängerna ger desserten ett extra lyft. Koka lingonen endast 2 minuter så att de behåller sin spänst. Marängerna har fått sin fina rosa färg av rädisor.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 3 dl lingon
  • 0,5 dl rårössocker
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 dl kolasås - färdig
  • 1 dl marängdroppar - rosa

Gör så här

  1. Koka lingon och socker häftigt ca 2 min, så att sockret löses upp. Låt kallna.

  2. Blanda yoghurt och kolasås lite slarvigt. Varva lingon, yoghurt och maränger i skålar och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!