Limesockrade hallon med honungsmascarpone

Receptet uppfanns en nyårsafton för att återkalla sommarens alla smaker.

Limesockrade hallon med honungsmascarpone

1. Lägg hallonen i en bunke och strö över socker. Skölj limen, riv skalet och pressa ut saften. Häll limeskal och limesaft över hallonen och vänd dem försiktigt. Det räcker med ett varv så behåller du hallonen så hela som möjligt. Låt blandningen stå i rumstemperatur tills sockret smält. Ställ i kylen.
2. Blanda mascarpone och honung i en bunke. Ställ det 2 timmar i kylen för att stelna.
3. Hacka chokladen. Lägg den i en bunke och smält den över vattenbad eller i mikro.
4. Rippla chokladsmeten på ett bakplåtspapper med sked eller slickepott, eller spritsa med liten tyll. Låt fantasin skapa mönster. Förvara svalt.
5. Servering: Fördela hallonen i glas. Lägg i en klick honungsmascarpone. Plocka några blad timjan och strö över. Garnera med chokladkonstverken, lime och physalis.

Recept från