00000

Den rimmade kycklingen går bra att förbereda en dag innan.
Skär kycklingen i lagom stora munsbitar och trä upp på spetten.

För 6 person(er)

Ingredienser

500 g kycklingfiléer
1 l vatten
4 msk grovt salt

Koklag

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 l hönsbuljong av tärning
2 msk vitvinsvinäger

Limesås

2 dl lätt crème fraiche
2 msk sweet chilisauce
1 lime, rivet skal och saft av
1 krm salt

1. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Låt svalna och lägg ner kycklingen. Täck med ett lock och låt kycklingen stå minst 10 timmar i kylen.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Koka upp hönsbuljongen och tillsätt lök, vitlök och vinäger.
3. Lyft upp kycklingen från rimlagen och lägg ner den i buljongen.
Låt sjuda ca 7 min, till en innertemperatur på 70°. Dra kastrullen från värmen och låt kycklingen svalna i buljongen.
4. Blanda ingredienserna till såsen. Täck över och låt den vila svalt ca 1 tim.
5. Skär kycklingen i bitar och trä upp den på spett. Lägg spetten i plastpåse. Fördela såsen i små plastbägare.

Fler recept med: Övrigt, Sås och marinad