Limemarinerade pilgrimsmusslor med manchego

Recept på limemarinerade pilgrimsmusslor. Får du inte tag på stora pilgrimsmusslor kan man ta små frysta i stället och dela dem i två delar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 pilgrimsmusslor - frysta och stora
  • 1 lime
  • 8 baguette - i skivor, lätt rostad
  • 8 baguette - i skivor, lätt rostad
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 25 g manchego - mellanlagrad

Gör så här

  1. Låt pilgrimsmusslorna tina på hushållspapper i kylen.

  2. Tvätta limen väl och riv det gröna skalet, halvera och pressa ur saften.

  3. Ställ musslorna på högkant och dela i tre tunna skivor. Låt dem marinera 15 min i limesaften.

  4. Lägg skivorna på brödet, droppa över olivolja, salta och peppra. Hyvla osten tunt, bryt sönder skivorna i små flingor och fördela över musslorna. Strö över limeskalet. Förvara under plastfilm i kylen tills det är dags att servera. Hit kan förberedas på eftermiddagen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!