Limelax med passionsfrukt och koriander

Tänk på att beräkna tid för marineringen, och frys in laxen minst 2 dygn före marinering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g laxfilé - gärna ryggbit (den tjockaste biten av filéen
  • 0,5 tsk salt
  • 3 lime - (1 + 2)

Tillbehör

  • 2 passionsfrukter
  • crema di balsamico
  • rapsolja - kallpressad
  • några korianderkvistar
  • svartpeppar - från kvarn

Gör så här

  1. Gnid in laxen med salt. Lägg den i en form och låt stå 10 min i rumstemperatur, tills saltet börjar smälta. Täck med plastfolie och låt stå 4 timmar i kylen.

  2. Torka laxen noga. Skölj 1 lime, riv skalet och pressa ut saften. Fördela det rivna skalet på laxen och häll över saften. Låt den marinera 1 dygn i kylen. Vänd på laxen efter ca 12 timmar.

  3. Servering: Ta fram laxen och skär den i 4 portionsbitar. Dela de resterande limefrukterna och passionsfrukterna.

  4. Lägg upp lax, passionsfrukt och lime på 4 tallrikar. Ringla lite crema di balsamico på tallrikarna och droppa lite kallpressad rapsolja på laxen. Garnera med koriander. Avsluta med ett varv med pepparkvarnen över laxen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!