00000

Tänk på att beräkna tid för marineringen, och frys in laxen minst 2 dygn före marinering.

För 4 personer

Ingredienser

200 g laxfilé, gärna ryggbit (den tjockaste biten av filéen
0,5 tsk salt
3 lime, (1 + 2)

Tillbehör:

2 passionsfrukter
crema di balsamico
rapsolja, kallpressad
några korianderkvistar
svartpeppar, från kvarn

Limelax med passionsfrukt och koriander

  1. Gnid in laxen med salt. Lägg den i en form och låt stå 10 min i rumstemperatur, tills saltet börjar smälta. Täck med plastfolie och låt stå 4 timmar i kylen.
  2. Torka laxen noga. Skölj 1 lime, riv skalet och pressa ut saften. Fördela det rivna skalet på laxen och häll över saften. Låt den marinera 1 dygn i kylen. Vänd på laxen efter ca 12 timmar.
  3. Servering: Ta fram laxen och skär den i 4 portionsbitar. Dela de resterande limefrukterna och passionsfrukterna.
  4. Lägg upp lax, passionsfrukt och lime på 4 tallrikar. Ringla lite crema di balsamico på tallrikarna och droppa lite kallpressad rapsolja på laxen. Garnera med koriander. Avsluta med ett varv med pepparkvarnen över laxen.
Fler recept med: Fisk, Huvudrätter - varmrätter