Limekyckling i varm sallad
Ingredienser
- 1 rödlök - liten
- 200 g squash
- 200 g aubergine
- 200 g bönor - kokta t ex stora vita eller borlotti
- 20 g rucola
- 2 krm salt
- 1 krm peppar
Tillbehör
- 80 g lantbröd
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225°. Skär kycklingfilé i stora kuber och lägg i en plastpåse. Tvätta limen och riv skalet. Blanda rivet limeskal med pressad limesaft och olja.
-
Häll marinaden i kycklingpåsen, knyt igen och gnugga påsen så att marinaden fördelar sig.
-
Skala och klyfta rödlöken, skölj och klyfta squash och aubergine. Lägg grönsakerna i en liten ugnssäker form. Stek grönsakerna i mitten av ugnen ca 20 min.
-
Öppna burken med bönor. Häll bönorna i en sil och skölj med kallt vatten. Blanda bönor med rucolasallad.
-
Hetta upp en stekpanna och häll i kycklingen med sin marinad. Stek bitarna gyllenbruna, salta och peppra. Sänk värmen och låt eftersteka 2-3 min.
-
Ta ut grönsakerna ur ugnen. Salta och peppra. Blanda de varma grönsakerna med sallad och kyckling. Servera genast med bröd.