Limekyckling i varm sallad

Trots den korta marineringstiden får kycklingen både smak och mörhet.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 rödlök - liten
  • 200 g squash
  • 200 g aubergine
  • 200 g bönor - kokta t ex stora vita eller borlotti
  • 20 g rucola
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar

Tillbehör

  • 80 g lantbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär kycklingfilé i stora kuber och lägg i en plastpåse. Tvätta limen och riv skalet. Blanda rivet limeskal med pressad limesaft och olja.

  2. Häll marinaden i kycklingpåsen, knyt igen och gnugga påsen så att marinaden fördelar sig.

  3. Skala och klyfta rödlöken, skölj och klyfta squash och aubergine. Lägg grönsakerna i en liten ugnssäker form. Stek grönsakerna i mitten av ugnen ca 20 min.

  4. Öppna burken med bönor. Häll bönorna i en sil och skölj med kallt vatten. Blanda bönor med rucolasallad.

  5. Hetta upp en stekpanna och häll i kycklingen med sin marinad. Stek bitarna gyllenbruna, salta och peppra. Sänk värmen och låt eftersteka 2-3 min.

  6. Ta ut grönsakerna ur ugnen. Salta och peppra. Blanda de varma grönsakerna med sallad och kyckling. Servera genast med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!