Limekyckling i varm sallad

Trots den korta marineringstiden får kycklingen både smak och mörhet.

Limekyckling i varm sallad

 

1. Sätt ugnen på 225°. Skär kycklingfilé i stora kuber och lägg i en plastpåse. Tvätta limen och riv skalet. Blanda rivet limeskal med pressad limesaft och olja.
2. Häll marinaden i kycklingpåsen, knyt igen och gnugga påsen så att marinaden fördelar sig.
3. Skala och klyfta rödlöken, skölj och klyfta squash och aubergine. Lägg grönsakerna i en liten ugnssäker form. Stek grönsakerna i mitten av ugnen ca 20 min.
4. Öppna burken med bönor. Häll bönorna i en sil och skölj med kallt vatten. Blanda bönor med rucolasallad.
5. Hetta upp en stekpanna och häll i kycklingen med sin marinad. Stek bitarna gyllenbruna, salta och peppra. Sänk värmen och låt eftersteka 2-3 min.
6. Ta ut grönsakerna ur ugnen. Salta och peppra. Blanda de varma grönsakerna med sallad och kyckling. Servera genast med bröd.

Recept från