Limecurd

Limecurd är söt och ­syrlig och kan ätas på klassiskt vis på rostat bröd eller scones. Eller användas i tårtor och bakverk. Perfekt att ha i kylskåpet!
Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 3 lime - rivet skal
  • 3 dl lime - pressad (ca 10 lime)
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 150 g smör - osaltat

Gör så här

  1. Sjud limeskal och -saft och socker tills sockret lösts upp. ­ Låt svalna.

  2. Vispa ihop ägg och äggulor. ­Vispa i limeblandningen.

  3. Sjud på svag värme under omrörning tills krämen tjocknar. Det får absolut inte koka, då blir det äggröra.

  4. Klicka i smöret och rör tills det tjocknar. Låt kallna och ställ i kylen. Curden tjocknar mer i kylen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!