Limecheesecake

Tårta till buffé ska vara lättbakad och se fräsch ut länge, som t ex den här goda varianten på cheesecake.
Allt om Mat
Dekorera cheesecaken med skivad lime.
Dekorera cheesecaken med skivad lime. Foto: Tomas Yeh

Ingredienser

  • 12 digestivekex
  • 50 g valnötter
  • 75 g smör - rumsvarmt

Fyllning

  • 250 g kesella - 1 burk
  • 2 ägg
  • 5 msk strösocker
  • 1 lime - skal av + 2 msk saft

Topping

  • 3 dl gräddfil
  • 1 tsk vaniljsocker

Dekor

  • 2 lime - i skivor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175° och mixa kex, valnötter och smör smuligt.

  2. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.

  3. Grädda bottnen 10 min mitt i ugnen och blanda ingredienserna till fyllningen.

  4. Häll fyllningen i pajskalet och grädda ytterligare ca 15 min.

  5. Höj ugnsvärmen till 225°. Rör ihop gräddfil och vaniljsocker till glasyren och bred den över kakan.

  6. Grädda ytterligare 5 minuter. Kyl tårtan och dekorera den med skivad lime.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!