Cheesecake med lime och gratinerad rabarber och jordgubbar – gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Smula sönder kexen och blanda med smör. Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt bottnen kallna och ställ den i frysen.
- Vispa ihop äggulor, socker, limesaft och -skal. Tillsätt osten. Häll smeten över bottnen och frys ca 2 timmar.
- Ställ cheesecaken i rumstemperatur ca 15 min före servering.
- Sätt ugnsvärmen på grill. Skär rabarbern i bitar. Stek den i smör i en stekpanna ca 2 min. Tillsätt sockret och häll upp på ett ugnssäkert fat.
- Snoppa och dela jordgubbarna. Lägg dem på rabarbern. Halvera nötterna. Grovriv chokladen. Strö nötter och choklad på frukten. Gratinera i övre delen av ugnen 2-3 min, passa noga.
- Servera cheesecaken med rabarber och jordgubbar och strö över limeskal.