30 minuter + 4 timmar i kyl
Limecheesecake – gör så här:
- Smält smöret. Hacka chokladen och rör ner i smöret. Smula sönder kexen i en skål. Blanda ner chokladsmöret i kaksmulorna. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt att stelna.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa färskost och kondenserad mjölk luftigt.
- Skölj limen, riv det yttersta skalet, 2 tsk. Pressa ut 1/2 dl saft.
- Värm grädden i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och smält dem i grädden. Låt svalna något.
- Blanda färskosten med matchapulver, limesaft och 1 tsk limeskal. Rör ner grädden och blanda väl. Häll smeten i formen. Kyl ca 5 timmar.
- Garnering: Hacka chokladen. Smält kokosoljan i mikro och tillsätt chokladen. Rör tills den smält. Låt svalna till rumstemperatur. Blanda hallon, 1 tsk limeskal och blomsterströssel. Ta kakan ur kylen, ringla över choklad. Strö på blomströssel.
Baka med Allt om Mat – baktips i vårt färska nyhetsbrev

Älskar du också att baka? Följ Baka med Allt om Mat – vårt nya inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning!