4.24.24.24.24.2

Limecheesecake är enkel att laga, kräver ingen ugn men ska helst göras en dag i förväg. På sommaren är den fin att garnera med jordgubbar eller färska hallon.

För 8-10 bitar:

Ingredienser

75 g smör
50 g vit choklad
8 digestivekex

Fyllning:

3 gelatinblad
400 g färskost, naturell
1 burk kondenserad mjölk, sötad (397 g)
3 lime
1 dl vispgrädde
1 tsk matchapulver, –2 tsk (kan uteslutas)

Garnering:

50 g vit choklad
2 msk kokosolja
2 msk hallon, frystorkade
1 msk blomsterströssel

30 minuter + 4 timmar  i kyl

Limecheesecake  – gör så här:

  1. Smält smöret. Hacka chokladen och rör ner i smöret. Smula sönder kexen i en skål. Blanda ner chokladsmöret i kaksmulorna. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt att stelna.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa färskost och kondenserad mjölk luftigt.
  3. Skölj limen, riv det yttersta skalet, 2 tsk. Pressa ut 1/2 dl saft.
  4. Värm grädden i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och smält dem i grädden. Låt svalna något.
  5. Blanda färskosten med matchapulver, limesaft och 1 tsk limeskal. Rör ner grädden och blanda väl. Häll smeten i formen. Kyl ca 5 timmar.
  6. Garnering: Hacka chokladen. Smält kokosoljan i mikro och tillsätt chokladen. Rör tills den smält. Låt svalna till rumstemperatur. Blanda hallon, 1 tsk limeskal och blomsterströssel. Ta kakan ur kylen, ringla över choklad. Strö på blomströssel.

Baka med Allt om Mat – baktips i vårt färska nyhetsbrev

nyhetsbrev baka med allt om mat

Älskar du också att baka? Följ Baka med Allt om Mat – vårt nya inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning!

Fler recept med: Bakning, Efterrätt och dessert