Limeade

Limeade är friskt att dricka till maten. Drycken går snabbt att göra och håller flera ­dagar i kylen. Eftersom skalet ska ­användas bör man välja ekologisk lime.
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 8 lime
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vatten - + 5 dl
  • rikligt med is

Gör så här

  1. Skölj två lime i ljummet vatten. Riv skalet.

  2. Koka upp socker och 3 dl vatten. Ta av det från värmen och lägg i skalet. Låt stå och dra 20 min.

  3. Pressa ut ca 3 dl saft ur limerna.

  4. Sila sockerlagen ner i en karaff. Tillsätt limesaft och 5 dl vatten. Servera med rikligt med is.

Recept av Johan Hedberg

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!